Nutriční hodnoty (Masové koule na bratislavský způsob)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 322 kJ / 2 228 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 102,94 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 98,53 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,41 g | 
| Tuky | 182,31 g | 
| – nasycené | 63,97 g | 
| – nenasycené | 108,09 g | 
| –– mononenasycené | 84,54 g | 
| –– polynenasycené | 23,56 g | 
| ––– omega 3 | 3,28 g | 
| Vláknina | 11,05 g | 
| Cholesterol | 594 mg | 
| Sodík | 1,56 g | 
| Sůl | 3,61 g | 
| Sacharidy | 40,74 g | 
| – cukry | 24,28 g | 
| ––– laktóza | 10,88 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 500 g 500 g mletého masa | Vepřový ořez | 500 g | 
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 25 ml | 
| 1 lžíce 1 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 15 g | 
| 50 ml 50 ml studené vody (nebo mléka) | Voda | 50 ml | 
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 60 g 60 g slaniny | Špek | 60 g | 
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml | 
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g | 
| 1 plátek 1 plátek celeru (2 cm) | Celer bulva čerstvá | |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 2 lžíce 2 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 30 g | 
| 100 g 100 g smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml | 
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml | 
| 1 hrst 1 hrst mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| vývar (nebo voda) | Vývar masový | |
| pár kapek kapek citronové šťávy (dle chuti) | Šťáva z citrónu |