Nutriční hodnoty (Šťavnatý salát z červené řepy s bílým jogurtem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 860 kJ / 206 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,84 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,18 g |
Tuky | 7,24 g |
– nasycené | 1,68 g |
– nenasycené | 3,18 g |
–– mononenasycené | 2,07 g |
–– polynenasycené | 1,11 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 30,12 g |
Sůl | 75,13 g |
Sacharidy | 17,15 g |
– cukry | 15,19 g |
––– laktóza | 9,33 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 malá sklenice červené řepy s křenem | Červená řepa čerstvá | |
1/4 1/4 červené papriky (nebo oranžové) | Paprika červená čerstvá | 37.5 g |
1/4 1/4 žluté papriky | Paprika žlutá čerstvá | 37.5 g |
1 1 jarní cibulka (nebo malá fialová cibule) | Cibulka jarní čerstvá | |
200 ml 200 ml bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 200 ml |
2 lžičky 2 lžičky koření bylinkové máslo | Provensálské koření | |
1 lžička 1 lžička koření bruschetta | Provensálské koření | |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
pepř (nebo na špičku nože chilli) | Pepř černý | |
mladá rukola na posypání | Rukola čerstvá | |
3 l 3 l vody | Voda | 3000 ml |
3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
10-15 kuliček 10-15 kuliček pepře | Pepř černý | |
8 kuliček 8 kuliček nového koření | Nové koření | |
1 lžíce 1 lžíce fenyklu | Fenykl hlíza | |
5 lžic 5 lžic soli | Sůl mořská | 75 g |
8-12 8-12 cukerínů | E954 - Sacharin a jeho soli | |
1 lžíce 1 lžíce hořčičných semínek | Hořčice žlutá semena | 15 g |
ocet (podle chuti) | Ocet lihový |