Nutriční hodnoty (Brokolice s hráškem a karotkou v bešamelu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 898 kJ / 1 171 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,27 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 35,15 g |
| Tuky | 59,80 g |
| – nasycené | 33,15 g |
| – nenasycené | 16,80 g |
| –– mononenasycené | 14,40 g |
| –– polynenasycené | 2,40 g |
| ––– omega 3 | 0,45 g |
| Vláknina | 34,80 g |
| Cholesterol | 124 mg |
| Sodík | 1,10 g |
| Sůl | 2,50 g |
| Sacharidy | 71,28 g |
| – cukry | 40,38 g |
| ––– laktóza | 20,98 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 brokolice | Brokolice čerstvá | 500 g |
| 2 2 karotky | Mrkev čerstvá | |
| 200 g 200 g mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | 200 g |
| hrst hrst hladkolisté petržele | Petržel nať čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 400 ml 400 ml plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 400 ml |
| špetka špetka muškátového květu | Muškát květ sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| 70 g 70 g parmazánu (nebo Gran Moravia) | Parmezán | 70 g |