Nutriční hodnoty (Jáhlovo-mandlové cupcakes bez lepku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 352 kJ / 2 952 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,37 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 81,16 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 31,21 g |
Tuky | 128,48 g |
– nasycené | 36,71 g |
– nenasycené | 81,47 g |
–– mononenasycené | 54,29 g |
–– polynenasycené | 27,18 g |
––– omega 3 | 3,66 g |
Vláknina | 20,20 g |
Cholesterol | 578 mg |
Sodík | 588 mg |
Sůl | 1,22 g |
Sacharidy | 326,51 g |
– cukry | 176,56 g |
––– laktóza | 25,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
190 g 190 g uvařených jáhel Lagris | Jáhly | 190 g |
100 g 100 g bezlepkove samokypřící směsi Freee Doves Farm (modrá holubička) | ||
50 g 50 g mandlové mouky (nebo rozmixovaných mandlí) | Mouka mandlová | 50 g |
2 lžíce 2 lžíce citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
4 4 bílky | Vaječný bílek | 132 g |
1 1 vanilkový cukr Dr.Oetker | Cukr vanilkový | |
60 g 60 g cukru (nebo jiného sladidla) | Cukr bílý | 60 g |
40 g 40 g oleje | Olej řepkový | 40 ml |
500 g 500 g tvarohu v alobalu Moravia (můžeme nahradit bezlaktózovým tvarohem nebo rostlinným krémem) | Tvaroh polotučný | 500 g |
200 g 200 g zakysané smetany (nebo mascarpone, jogurtu, podmáslí,…) | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
3 lžíce 3 lžíce medu | Med nepasterovaný | 108 g |
kakao (do poloviny krému) | Kakao prášek | |
ovoce | Jahody čerstvé |