Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jáhlovo-mandlové cupcakes bez lepku)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 352 kJ /
2 952 kcal
Bílkoviny112,37 g
– z toho živočišné bílkoviny81,16 g
– z toho rostlinné bílkoviny31,21 g
Tuky128,48 g
– nasycené36,71 g
– nenasycené81,47 g
–– mononenasycené54,29 g
–– polynenasycené27,18 g
––– omega 33,66 g
Vláknina20,20 g
Cholesterol 578 mg
Sodík 588 mg
Sůl1,22 g
Sacharidy326,51 g
– cukry176,56 g
––– laktóza25,60 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
190 g 190 g uvařených jáhel Lagris Jáhly 190 g
100 g 100 g bezlepkove samokypřící směsi Freee Doves Farm (modrá holubička)
50 g 50 g mandlové mouky (nebo rozmixovaných mandlí) Mouka mandlová 50 g
2 lžíce 2 lžíce citrónové šťávy Šťáva z citrónu 30 ml
2 2 žloutky Vaječný žloutek 46 g
4 4 bílky Vaječný bílek 132 g
1 1 vanilkový cukr Dr.Oetker Cukr vanilkový
60 g 60 g cukru (nebo jiného sladidla) Cukr bílý 60 g
40 g 40 g oleje Olej řepkový 40 ml
500 g 500 g tvarohu v alobalu Moravia (můžeme nahradit bezlaktózovým tvarohem nebo rostlinným krémem) Tvaroh polotučný 500 g
200 g 200 g zakysané smetany (nebo mascarpone, jogurtu, podmáslí,…) Smetana kravská zakysaná 12% 200 ml
3 lžíce 3 lžíce medu Med nepasterovaný 108 g
kakao (do poloviny krému) Kakao prášek
ovoce Jahody čerstvé

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.