Nutriční hodnoty (Jáhlovo-mandlové cupcakes bez lepku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 352 kJ / 2 952 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 81,16 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,21 g |
| Tuky | 128,48 g |
| – nasycené | 36,71 g |
| – nenasycené | 81,47 g |
| –– mononenasycené | 54,29 g |
| –– polynenasycené | 27,18 g |
| ––– omega 3 | 3,66 g |
| Vláknina | 20,20 g |
| Cholesterol | 578 mg |
| Sodík | 588 mg |
| Sůl | 1,22 g |
| Sacharidy | 326,51 g |
| – cukry | 176,56 g |
| ––– laktóza | 25,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 190 g 190 g uvařených jáhel Lagris | Jáhly | 190 g |
| 100 g 100 g bezlepkove samokypřící směsi Freee Doves Farm (modrá holubička) | ||
| 50 g 50 g mandlové mouky (nebo rozmixovaných mandlí) | Mouka mandlová | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 4 4 bílky | Vaječný bílek | 132 g |
| 1 1 vanilkový cukr Dr.Oetker | Cukr vanilkový | |
| 60 g 60 g cukru (nebo jiného sladidla) | Cukr bílý | 60 g |
| 40 g 40 g oleje | Olej řepkový | 40 ml |
| 500 g 500 g tvarohu v alobalu Moravia (můžeme nahradit bezlaktózovým tvarohem nebo rostlinným krémem) | Tvaroh polotučný | 500 g |
| 200 g 200 g zakysané smetany (nebo mascarpone, jogurtu, podmáslí,…) | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce medu | Med nepasterovaný | 108 g |
| kakao (do poloviny krému) | Kakao prášek | |
| ovoce | Jahody čerstvé |