Nutriční hodnoty (Vepřová panenka s pappardelle a hříbky na smetaně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 7 287 kJ / 1 742 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,23 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,08 g |
| Tuky | 137,49 g |
| – nasycené | 65,93 g |
| – nenasycené | 66,00 g |
| –– mononenasycené | 55,77 g |
| –– polynenasycené | 10,23 g |
| ––– omega 3 | 1,21 g |
| Vláknina | 3,98 g |
| Cholesterol | 494 mg |
| Sodík | 964 mg |
| Sůl | 2,41 g |
| Sacharidy | 84,53 g |
| – cukry | 11,54 g |
| ––– laktóza | 6,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 vepřová panenka cca 400-450 g | Vepřová panenka | |
| 50 g 50 g anglické slaniny | Anglická slanina | 50 g |
| 200 g 200 g smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1 1 šalotku | Šalotka čerstvá | |
| 80 ml 80 ml bílého vína | Víno bílé suché | 80 ml |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| špetku špetku sušených bylinek (tymián, rozmarýn) | Petržel nať sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| houbové koření dle chuti | Pepř černý | |
| pappardelle / široké nudle, čerstvé domácí nebo koupené | Těstoviny pšeničné | |
| 100 g 100 g hladké mouky (semola) | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička oleje | Olej řepkový | 5 ml |
| petrželka nebo pažitka | Petržel nať čerstvá |