Nutriční hodnoty (Perníkový knedlík)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 168 kJ / 1 952 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 38,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,90 g |
| Tuky | 44,26 g |
| – nasycené | 13,13 g |
| – nenasycené | 23,01 g |
| –– mononenasycené | 15,25 g |
| –– polynenasycené | 7,77 g |
| ––– omega 3 | 0,53 g |
| Vláknina | 16,65 g |
| Cholesterol | 792 mg |
| Sodík | 1,58 g |
| Sůl | 3,74 g |
| Sacharidy | 305,20 g |
| – cukry | 59,20 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 100 g 100 g perníku na strouhání | Perník | 100 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 200 g 200 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 200 g |
| 3 3 rohlíky nakrájené na kostky | Rohlík pšeničný bílý | 129 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| sádlo na vymazání hrnků hrnků | Sádlo vepřové |