Nutriční hodnoty (Zvěřinový guláš)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 7 021 kJ / 1 678 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 205,85 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 199,05 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,80 g |
| Tuky | 63,76 g |
| – nasycené | 29,56 g |
| – nenasycené | 32,39 g |
| –– mononenasycené | 25,57 g |
| –– polynenasycené | 6,82 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 20,18 g |
| Cholesterol | 519 mg |
| Sodík | 1,52 g |
| Sůl | 3,70 g |
| Sacharidy | 49,15 g |
| – cukry | 27,33 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg srnčího masa | Srnec kýta | 1000 g |
| 4 4 velké cibule | Cibule čerstvá | 280 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mleté sladké papriky | Paprika bílá čerstvá | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce uzené papriky | Paprika uzená | 15 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 5 kuliček 5 kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
| 50 g 50 g slaniny | Špek | 50 g |
| 750 g 750 g masového vývaru | Vývar masový | |
| 100 ml 100 ml červeného vína | Víno červené suché | 100 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 1 špetka 1 špetka čili | ||
| 1 lžíce 1 lžíce brusinkové marmelády | Marmeláda brusinková | 15 g |
| trošku trošku majoránky | Majoránka sušená | |
| 3 krajíce 3 krajíce nastrouhaného staršího chleba na zahuštění | Chléb pšeničný kváskový |