Nutriční hodnoty (Celerový krém se špaldou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 479 kJ / 1 071 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,08 g |
| Tuky | 35,49 g |
| – nasycené | 8,68 g |
| – nenasycené | 25,27 g |
| –– mononenasycené | 16,91 g |
| –– polynenasycené | 8,36 g |
| ––– omega 3 | 2,07 g |
| Vláknina | 43,70 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 716 mg |
| Sůl | 1,58 g |
| Sacharidy | 119,04 g |
| – cukry | 38,72 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g pšenice špaldy | Pšenice | 100 g |
| 1 1 celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 200 200 smetany | Smetana kravská sladká 12% | |
| 300 ml 300 ml zeleninového vývaru | Vývar hovězí | 300 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |