Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Brambory, mrkev a květák s čedarovou omáčkou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 662 kJ /
875 kcal
Bílkoviny38,19 g
– z toho živočišné bílkoviny30,14 g
– z toho rostlinné bílkoviny8,05 g
Tuky50,28 g
– nasycené33,53 g
– nenasycené15,44 g
–– mononenasycené13,67 g
–– polynenasycené1,77 g
––– omega 30,16 g
Vláknina9,18 g
Cholesterol 171 mg
Sodík 834 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy62,91 g
– cukry12,61 g
––– laktóza4,36 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4-5 4-5 brambor Brambor zimní 225 g
2-3 2-3 mrkve Mrkev čerstvá 125 g
1/2 1/2 květáku Květák čerstvý
cca hrnek hrnek mléka nebo smetany na vaření Mléko kravské polotučné 1,5%
120 g 120 g čedaru (Goudy) Čedar 120 g
2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
sůl Sůl mořská
bílý pepř Pepř bílý
malá špetička špetička muškátového oříšku Muškátový oříšek
pažitka Pažitka čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.