Nutriční hodnoty (Brambory, mrkev a květák s čedarovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 662 kJ / 875 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,19 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 30,14 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,05 g |
Tuky | 50,28 g |
– nasycené | 33,53 g |
– nenasycené | 15,44 g |
–– mononenasycené | 13,67 g |
–– polynenasycené | 1,77 g |
––– omega 3 | 0,16 g |
Vláknina | 9,18 g |
Cholesterol | 171 mg |
Sodík | 834 mg |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 62,91 g |
– cukry | 12,61 g |
––– laktóza | 4,36 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4-5 4-5 brambor | Brambor zimní | 225 g |
2-3 2-3 mrkve | Mrkev čerstvá | 125 g |
1/2 1/2 květáku | Květák čerstvý | |
cca hrnek hrnek mléka nebo smetany na vaření | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
120 g 120 g čedaru (Goudy) | Čedar | 120 g |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
sůl | Sůl mořská | |
bílý pepř | Pepř bílý | |
malá špetička špetička muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
pažitka | Pažitka čerstvá |