Nutriční hodnoty (Zeleninový vývar s rýží)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 737 kJ / 654 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,13 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,13 g |
| Tuky | 2,31 g |
| – nasycené | 0,76 g |
| – nenasycené | 1,18 g |
| –– mononenasycené | 0,36 g |
| –– polynenasycené | 0,83 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 26,49 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2,11 g |
| Sůl | 5,18 g |
| Sacharidy | 129,94 g |
| – cukry | 21,17 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 velké mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 velká petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 4 4 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 10 kuliček 10 kuliček nového koření | Nové koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| několik několik snítek čerstvého libečku | Libeček čerstvý | |
| několik několik snítek čerstvého koriandru | Koriandr listy čerstvé | |
| několik několik snítek čerstvé petrželové natě | ||
| 1 PL 1 PL polévkového koření | Polévkové koření tekuté | 15 ml |
| trochu trochu celerové natě | Petržel nať čerstvá | |
| kousek kousek pórku | Pórek čerstvý | |
| 1,5 L 1,5 L vody | Voda | 1500 ml |
| vývar - scezený | Vývar hovězí | |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku uvařené rýže - použila jsem Lagris Přírodní/Natural | Rýže bílá | 125 g |