Nutriční hodnoty (Vanilkové makovky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 16
| Energie | 10 044 kJ / 2 401 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 57,50 g |
| Tuky | 71,25 g |
| – nasycené | 29,07 g |
| – nenasycené | 36,33 g |
| –– mononenasycené | 25,53 g |
| –– polynenasycené | 10,80 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 15,80 g |
| Cholesterol | 471 mg |
| Sodík | 35 mg |
| Sůl | 0,07 g |
| Sacharidy | 366,09 g |
| – cukry | 22,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 220-230 g 220-230 g vody (podle velikosti použitých žloutků) | Voda | 225 ml |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 50 g 50 g sádla | Sádlo vepřové | 50 g |
| 1/2 1/2 rovné lžičky soli | Sůl mořská | |
| 400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
| 100 g 100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
| 3 3 vanilkové cukry (60 g) | Cukr vanilkový | |
| 10 g 10 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 10 g |
| vejce | Vejce slepičí | |
| celý mák | Mák modrý |