Nutriční hodnoty (Vepřová játra na červeném víně s žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 368 kJ / 1 761 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 117,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 103,83 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,31 g |
| Tuky | 102,65 g |
| – nasycené | 46,18 g |
| – nenasycené | 49,61 g |
| –– mononenasycené | 40,09 g |
| –– polynenasycené | 9,52 g |
| ––– omega 3 | 0,37 g |
| Vláknina | 22,52 g |
| Cholesterol | 1,61 g |
| Sodík | 2,14 g |
| Sůl | 5,50 g |
| Sacharidy | 59,97 g |
| – cukry | 16,76 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vepřových jater | Játra vepřová | 500 g |
| 100 g 100 g anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 300 g 300 g žampionů | Žampion čerstvý | 300 g |
| 1 1 červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| kousek kousek pórku | Pórek čerstvý | |
| 5 5 jarních cibulek (zelená část) | Cibulka jarní čerstvá | |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| asi 150 ml 150 ml červeného vína | Víno červené suché | 150 ml |
| malý protlak | Protlak rajčatový | |
| worcester | Worcestrová omáčka | |
| sójová omáčka | Sójová omáčka Tamari | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| sušený tymián | Tymián sušený | |
| špetka špetka sušeného rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| půl lžičky lžičky kari | Kari | |
| trošku trošku čili | ||
| 500 ml 500 ml silného masového vývaru | Vývar masový | 500 ml |