Nutriční hodnoty (Česnekové krevety na víně s mrkví a rajčátky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 365 kJ / 326 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,04 g |
| Tuky | 16,55 g |
| – nasycené | 2,34 g |
| – nenasycené | 14,06 g |
| –– mononenasycené | 11,87 g |
| –– polynenasycené | 2,19 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 17,81 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 80 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 23,28 g |
| – cukry | 16,21 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 20 ks 20 ks krevet (10 ks na porci) | Krevety loupané | |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| špetka špetka čerstvě mletého pepře | Pepř černý mletý | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 16.5 ml |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 2 plátky 2 plátky zázvoru | Zázvor sušený | |
| 1 1 menší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 12 12 cherry rajčátek | Rajčata cherry | 360 g |
| 50 ml 50 ml bílého vína | Víno bílé suché | 50 ml |
| plátek plátek studeného másla | Máslo kravské | |
| zelená nať cibulky | Petržel nať čerstvá |