Nutriční hodnoty (Krupicovo - tvarohové poháry s ovocem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 5 188 kJ / 1 240 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,84 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,58 g |
| Tuky | 50,83 g |
| – nasycené | 33,68 g |
| – nenasycené | 15,16 g |
| –– mononenasycené | 13,50 g |
| –– polynenasycené | 1,66 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 1,06 g |
| Cholesterol | 172 mg |
| Sodík | 191 mg |
| Sůl | 0,61 g |
| Sacharidy | 175,69 g |
| – cukry | 137,14 g |
| ––– laktóza | 22,14 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 360 ml 360 ml mléka (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 360 ml |
| 35 g 35 g dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | 35 g |
| 60 g 60 g krupicového cukru | Cukr bílý | 60 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 250 250 g měkkého tvarohu z vaničky | Tvaroh polotučný | |
| 150 ml 150 ml smetany na šlehání 33% | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |
| 300 g 300 g směsi lesního nebo zahradního ovoce (rybíz, jahody, ostružiny, maliny, třešně atp.) | ||
| 55 g 55 g krupicového cukru | Cukr bílý | 55 g |
| 1 1 větší špetka mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| 100-120 ml 100-120 ml vody | Voda | 110 ml |
| 15 g 15 g kukuřičného škrobu (Maizena) | Škrob kukuřičný | 15 g |
| trocha trocha ovoce | Jahody čerstvé | |
| meduňka (nebo máta) | Máta peprná list čerstvá |