Nutriční hodnoty (Buďáky (slíváky))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 12 148 kJ / 2 903 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 58,30 g |
| Tuky | 94,98 g |
| – nasycené | 41,88 g |
| – nenasycené | 48,16 g |
| –– mononenasycené | 35,64 g |
| –– polynenasycené | 12,52 g |
| ––– omega 3 | 0,42 g |
| Vláknina | 18,16 g |
| Cholesterol | 331 mg |
| Sodík | 518 mg |
| Sůl | 1,21 g |
| Sacharidy | 434,48 g |
| – cukry | 71,14 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 170-200 g 170-200 g vody (podle velikosti vejce, výsledné těsto musí být tužší) | Voda | 185 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 80 g 80 g zcela změklého sádla | Sádlo vepřové | 80 g |
| 50 g 50 g cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| strouhaná citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 100 g 100 g nastrouhaných uvařených brambor | Brambor zimní | 100 g |
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 12 g 12 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 12 g |
| půlené švestky | Švestky čerstvé | |
| mletý mák | Mák modrý mletý | |
| cukr | Cukr bílý | |
| rozpuštěné máslo | Máslo kravské | |
| rum | Rum | |
| moučkový cukr | Cukr bílý |