Nutriční hodnoty (Telecí ossobuco s omáčkou Madeira)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 3 093 kJ / 739 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
| Tuky | 50,43 g |
| – nasycené | 31,43 g |
| – nenasycené | 17,25 g |
| –– mononenasycené | 15,76 g |
| –– polynenasycené | 1,49 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 7,00 g |
| Cholesterol | 149 mg |
| Sodík | 217 mg |
| Sůl | 0,53 g |
| Sacharidy | 26,98 g |
| – cukry | 9,95 g |
| ––– laktóza | 0,23 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| na 2 porce 2 porce potřebujeme | ||
| 2 ks 2 ks ossobuca | ||
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 2 lžíce 2 lžíce přepuštěného másla | Ghí | 30 g |
| 2 2 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 6-8 6-8 malých žampionů | Žampion čerstvý | |
| 200 ml 200 ml vína Madeira (může být i Sherry) | Víno červené polosladké | 200 ml |
| 150-200 ml 150-200 ml demi glace | Demi-glace | 175 ml |
| dle potřeby hovězí vývar | Vývar hovězí | |
| 25 g 25 g vychlazeného másla | Máslo kravské | 25 g |