Nutriční hodnoty (Kuřecí játra na uzeném bůčku v čertovské omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 104 kJ / 981 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 76,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,38 g |
| Tuky | 53,46 g |
| – nasycené | 17,96 g |
| – nenasycené | 26,22 g |
| –– mononenasycené | 20,37 g |
| –– polynenasycené | 5,84 g |
| ––– omega 3 | 0,09 g |
| Vláknina | 11,76 g |
| Cholesterol | 2,03 g |
| Sodík | 1,10 g |
| Sůl | 2,62 g |
| Sacharidy | 41,65 g |
| – cukry | 20,18 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g kuřecích jater | Játra kuřecí | 400 g |
| 60 g 60 g uzeného bůčku | Vepřový bok uzený | 60 g |
| 1 lžička 1 lžička sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 2 2 menší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1/2 1/2 zelené papriky | Paprika zelená čerstvá | |
| 1/2 1/2 červené papriky | Paprika červená čerstvá | 75 g |
| chilli dle chuti | Chilli paprička sušená | |
| 2 plátky 2 plátky zázvoru | Zázvor sušený | |
| 2 lžíce 2 lžíce čertovské omáčky | ||
| 2 lžíce 2 lžíce domácího kečupu | Kečup sladký | 30 ml |
| 1 lžíci 1 lžíci sypkého kuřecího bujonu | Bujón kuřecí BIO | |
| horkou vodu na podlití | Voda | |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |