Nutriční hodnoty (Batátová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 1 789 kJ / 428 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 15,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,50 g |
Tuky | 33,10 g |
– nasycené | 21,22 g |
– nenasycené | 10,67 g |
–– mononenasycené | 7,01 g |
–– polynenasycené | 3,66 g |
––– omega 3 | 0,70 g |
Vláknina | 1,45 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 145 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 15,60 g |
– cukry | 9,60 g |
––– laktóza | 7,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 velké batáty | Batáty neloupané | |
1 1 větší petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1,5 l 1,5 l vývaru | Vývar hovězí | 1500 ml |
čerstvý tymián | Tymián čerstvý | |
olivový olej | Olej olivový | |
sůl | Sůl mořská | |
200 ml 200 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
citrónová šťáva | Šťáva z citrónu | |
pepř | Pepř černý | |
chilli | Chilli paprička sušená | |
plátky plátky slaniny | Špek |