Nutriční hodnoty (Batátová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 1 789 kJ / 428 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,50 g |
| Tuky | 33,10 g |
| – nasycené | 21,22 g |
| – nenasycené | 10,67 g |
| –– mononenasycené | 7,01 g |
| –– polynenasycené | 3,66 g |
| ––– omega 3 | 0,70 g |
| Vláknina | 1,45 g |
| Cholesterol | 72 mg |
| Sodík | 145 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 15,60 g |
| – cukry | 9,60 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 velké batáty | Batáty neloupané | |
| 1 1 větší petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1,5 l 1,5 l vývaru | Vývar hovězí | 1500 ml |
| čerstvý tymián | Tymián čerstvý | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 200 ml 200 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| citrónová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| pepř | Pepř černý | |
| chilli | Chilli paprička sušená | |
| plátky plátky slaniny | Špek |