Nutriční hodnoty (Rajská omáčka s petrželovým knedlíkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 21 213 kJ / 5 070 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 281,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 241,71 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 39,50 g |
| Tuky | 255,94 g |
| – nasycené | 138,10 g |
| – nenasycené | 106,80 g |
| –– mononenasycené | 92,61 g |
| –– polynenasycené | 14,19 g |
| ––– omega 3 | 1,16 g |
| Vláknina | 45,20 g |
| Cholesterol | 1,45 g |
| Sodík | 4,81 g |
| Sůl | 11,80 g |
| Sacharidy | 390,40 g |
| – cukry | 215,70 g |
| ––– laktóza | 11,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hovězí plece | Hovězí plec | 1000 g |
| 100 g 100 g špeku | Špek | 100 g |
| 150 g 150 g cibule | Cibule čerstvá | 150 g |
| 150 g 150 g mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 150 g 150 g celeru | Celer bulva čerstvá | 150 g |
| 150 g 150 g petržele | Petržel kořenová čerstvá | 150 g |
| 230 g 230 g rajského protlaku | Protlak rajčatový | 230 g |
| 150 g 150 g cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 1 1 celé skořice | Skořice ceylonská | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| divoké koření | Nové koření | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 dl 2 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 250 g 250 g housky, rohlíku nebo toustového chleba | Rohlík pšeničný bílý | 250 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 50 g 50 g listové petržele | Petržel kořenová čerstvá | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| muškátový oříšek | Muškátový oříšek |