Marináda na maso na gril,nebo pánev

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

marináda je na cca 2 kg masa Grilování 24 názorů

Suroviny

200 ml světlého piva (Zlatopramen 11st.)
50 ml oleje
5 lžíce sladkého kečupu
4 lžíce chilli omáčky
2 lžíce grilovací koření Mexiko od Kotányi
1 lžička mletého pepře
1 lžíce sušeného tymiánu
1 lžíce nadrobno posekaného čerstvého tymiánu
1/2 lžičky práškového česneku
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny uvedené suroviny ve větší uzavíratelné míse, která vejde uskladnit do lednice, důkladně promícháme, naložíme připravené očištěné plátky masa a necháme nejlépe 24 hodin marinovat.

  2. Poté klademe na připravený gril a grilujeme do měkka, cca 20+20 minut z každé strany.
    Pokud nemáme možnost grilování v zahradním grilu, osmažíme klasickým způsobem na troše oleje na pánvi.

Poznámka

Já jsem vykostila kuřecí stehna. Vykostěné řízky byly hodně velké, rozřízla jsem každý ještě na polovinu.Maso jsem nenaklepávala. Do marinády se mi vešly 2 kg masa.

Marinádu jsem připravovala neplánovaně od oka ze surovin, co jsem měla. Před týdnem mi večer volala sestra, ať přijedeme na víkend a že v pátek navečer grilujeme. Prý nalož maso:-) Počasí vyšlo, jídlo také, v sobotu byla“pomalá kachnička“od Helly-prostě vydařený víkend (i když sobota propršela).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 984 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marináda na maso na gril,nebo pánev

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Top-grilovani: Komentář mě velice potěšil,děkuji:-8:-K

    Odpovědět

  • Top-grilovani Top-grilovani

    Vyzkoušeno a musím pochválit- celé rodině takto marinované maso moc chutnalo.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Marie: Děkuji:-KJsem ráda za důvěru a věřím,že recept obstál:-8

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    právě jsem ho vyzkoušela a naložila maso tak snad obstojím a bude chutnat,děkuji za recept,;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Irule:Jsem ráda,že receptík zaujal;-)Díky za komentík i hodnocení:-K

    Odpovědět

  • Irule Irule

    Tak to vypadá úžasně, takže tisknu a určitě to vyzkouším :yes::yes::-p a bodík posílám hned :yes::-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Markus:Osobně si myslím,že je to šuma fuk,jestli je koření od Vitany,Kotányho,Rojíkovo,Sindibáda,či od Antonína, nebo jiné;-)Ze všech se dá umíchat dobrá marináda:-p Sáček s kořením gril Mexiko Kotányi jsem měla načatý,tak proč běžet do obchodu pro Vitanu;-):-DJak uvádím v poznámce,použila jsem to,co jsem měla:-)
    Díky za názor:-K

    Odpovědět

  • Markus Markus(neregistrovaný)

    Výborná Marináda, jen nevím proč používat cizí koření od Kotányi :-( Já používám českou Vitanu a je to opravdu bašta.....:yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Nádherné masíčko:yes::yes:+7v marinádě, která musí být:-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Vážení a milí:-Kdala jsem zde návod na naložení masa s ohledem,že marináda je pouze orientační;-)tak,jako každý zde uvedený jiný recept.Suroviny si může každý konzument přispůsobit dle svých chutí;-)Nikde není psáno,že se striktně uvedené suroviny musí dodržet;-):-*

    Odpovědět

  • Bendik Bendik(neregistrovaný)

    Drobek: Vycházela jsem z toho, že pokud se bude pokrm grilovat a v receptu je sladká chilli omáčka, tak se prostě jedná o tu k tepelné úpravě s originálním názvem (Sweet chilli sauce), ne o tu kečupovou na studeno. Toť vše, nechci se přít. Jinak barvu má také červenou a je opravdu původem z Thajska.

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Anna Kocikova: I nepochopil, to jsem reagoval taky na něj. Ale u poznámky k hašení žízně čajem jsem se uklepl, mělo být neříkejte mi, ne neříkej. Takhle to dává opravdu hádavý smysl a to jsem neměl v úmyslu. Anit trochu.

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Bendik: Tak to to firma Heinz asi vyrábí z něčeho jiného, tam je to kečup plus koření. Chilli omáčka co znám je vždy červená, od čeho asi?
    To co píšeš je pravděpodobně sriracha, a to se skutečně používá i v tepelné úpravě. To je pasta z chili, destilované vody, octa, česneku, cukru a soli, původem z Thajska. Viz http://en.wikipedia.org/wiki/Sriracha_sauce

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

1 2

Tématické fráze: jak nalozit maso na gril marináda na kuřecí maso na gril naložení masa na gril naložené maso na gril marinada na kuřecí maso na grilu jak naložit kuřecí maso na gril jak naložit vepřové maso na gril marináda na vepřové maso na gril jak naložit maso marináda na maso naložené vepřové maso na gril naložení vepřového masa na gril do čeho naložit maso maso na gril marináda na kuřecí maso gril naložit maso na gril marinády na gril do čeho naložit kuřecí maso marináda na naložení masa do čeho naložit vepřové maso

Zapomněl/a jsem heslo