Nutriční hodnoty (Dýňová omáčka a bramborovo-květákové krokety)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 753 kJ / 1 853 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 41,60 g |
| Tuky | 49,51 g |
| – nasycené | 27,29 g |
| – nenasycené | 16,94 g |
| –– mononenasycené | 13,53 g |
| –– polynenasycené | 3,41 g |
| ––– omega 3 | 0,44 g |
| Vláknina | 32,00 g |
| Cholesterol | 375 mg |
| Sodík | 289 mg |
| Sůl | 0,66 g |
| Sacharidy | 277,48 g |
| – cukry | 34,68 g |
| ––– laktóza | 9,58 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g dýně hokkaido | Dýně Hokkaidó čerstvá | 400 g |
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 300 ml 300 ml vývaru | Vývar masový | 300 ml |
| 250 ml 250 ml smetany - 33% | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 200 g 200 g květáku | Květák čerstvý | 200 g |
| 350 g 350 g brambor | Brambor zimní | 350 g |
| 200-300 g 200-300 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 250 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| olej na smažení | Olej řepkový |