Nutriční hodnoty (Trdelník - LvK)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 10 163 kJ / 2 429 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,43 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 35,72 g |
| Tuky | 91,08 g |
| – nasycené | 43,14 g |
| – nenasycené | 40,77 g |
| –– mononenasycené | 31,39 g |
| –– polynenasycené | 9,38 g |
| ––– omega 3 | 0,52 g |
| Vláknina | 10,70 g |
| Cholesterol | 769 mg |
| Sodík | 115 mg |
| Sůl | 0,26 g |
| Sacharidy | 343,86 g |
| – cukry | 142,92 g |
| ––– laktóza | 8,12 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 290 g 290 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 290 g |
| 160 ml 160 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 160 ml |
| 35 g 35 g másla | Máslo kravské | 35 g |
| 35 g 35 g sádla | Sádlo vepřové | 35 g |
| 20 g 20 g moučkového cukru | Cukr bílý | 20 g |
| 15 g 15 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 15 g |
| 3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 100 g 100 g cukru krupice | Cukr bílý | 100 g |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
| 0,5 0,5 vanilkového lusku (nemusí být) | Vanilkové lusky |