Nutriční hodnoty (Středomořská polévka se zelím a fazolemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 982 kJ / 713 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,40 g |
| Tuky | 4,33 g |
| – nasycené | 1,41 g |
| – nenasycené | 3,33 g |
| –– mononenasycené | 0,59 g |
| –– polynenasycené | 2,74 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 57,10 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 372 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 111,02 g |
| – cukry | 59,94 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 hlávky 1/2 hlávky menšího zelí | Zelí bílé čerstvé | 1500 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 fenykl | Fenykl hlíza | |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| 1 konzerva 1 konzerva krájených rajčat (400 ml) | Rajče červené čerstvé | 425 g |
| 1 konzerva 1 konzerva bílých fazolí (425 ml) | Fazole bílé | |
| 700 ml 700 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 700 ml |
| 1 lžička 1 lžička citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
| 1 1 chilli paprička (nemusí být) | Chilli paprička čerstvá | |
| lístky lístky koriandru | Koriandr semena | |
| čerstvé oregano | Oregano čerstvé | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská |