Nutriční hodnoty (Závin tažený jablečný)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
| Energie | 15 791 kJ / 3 774 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,91 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,16 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 49,75 g |
| Tuky | 130,85 g |
| – nasycené | 62,45 g |
| – nenasycené | 60,13 g |
| –– mononenasycené | 45,56 g |
| –– polynenasycené | 14,58 g |
| ––– omega 3 | 2,64 g |
| Vláknina | 41,60 g |
| Cholesterol | 736 mg |
| Sodík | 221 mg |
| Sůl | 0,39 g |
| Sacharidy | 558,40 g |
| – cukry | 294,48 g |
| ––– laktóza | 8,15 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 150 ml 150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| 20 g 20 g oleje | Olej řepkový | 20 ml |
| 10 ml 10 ml octa | Ocet lihový | 10 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 kg 1 kg jablek | Jablko čerstvé | 1000 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 50 g 50 g rozinek | Rozinky | 50 g |
| 50 g 50 g piškotových drobečků | Piškoty | 50 g |
| 120 g 120 g krupicového cukru | Cukr bílý | 120 g |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |