Nutriční hodnoty (Francouzské brambory podle Menutovky od Koko)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 018 kJ / 1 916 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 101,85 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,48 g |
| Tuky | 143,11 g |
| – nasycené | 87,63 g |
| – nenasycené | 52,16 g |
| –– mononenasycené | 42,81 g |
| –– polynenasycené | 9,36 g |
| ––– omega 3 | 0,81 g |
| Vláknina | 9,38 g |
| Cholesterol | 504 mg |
| Sodík | 4,82 g |
| Sůl | 10,83 g |
| Sacharidy | 42,93 g |
| – cukry | 32,87 g |
| ––– laktóza | 24,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g brambor typu B | Brambor zimní | |
| 100 g 100 g pancetty nebo špeku | Pancetta | 100 g |
| 1 kousek 1 kousek másla | Máslo kravské | 25 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 2 2 střední žluté cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 50 ml 50 ml bílého kvalitního vína | Víno bílé suché | 50 ml |
| 250-300 g 250-300 g výrazného sýra s plísní (hermadur, camembert) | Sýr kravský tvrdý 30% | 275 g |
| 200 g 200 g créme fraîche (nebo zakysané smetany 18%) | Creme fraiche 33% | 200 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| čerstvé bylinky k servírování (tymián, majoránka nebo pažitka) | Petržel nať čerstvá |