Nutriční hodnoty (Francouzské brambory podle Menutovky od Koko)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 8 018 kJ / 1 916 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 101,85 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,48 g |
Tuky | 143,11 g |
– nasycené | 87,63 g |
– nenasycené | 52,16 g |
–– mononenasycené | 42,81 g |
–– polynenasycené | 9,36 g |
––– omega 3 | 0,81 g |
Vláknina | 9,38 g |
Cholesterol | 504 mg |
Sodík | 4,82 g |
Sůl | 10,83 g |
Sacharidy | 42,93 g |
– cukry | 32,87 g |
––– laktóza | 24,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
800 g 800 g brambor typu B | Brambor zimní | |
100 g 100 g pancetty nebo špeku | Pancetta | 100 g |
1 kousek 1 kousek másla | Máslo kravské | 25 g |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
2 2 střední žluté cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
50 ml 50 ml bílého kvalitního vína | Víno bílé suché | 50 ml |
250-300 g 250-300 g výrazného sýra s plísní (hermadur, camembert) | Sýr kravský tvrdý 30% | 275 g |
200 g 200 g créme fraîche (nebo zakysané smetany 18%) | Creme fraiche 33% | 200 ml |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
čerstvé bylinky k servírování (tymián, majoránka nebo pažitka) | Petržel nať čerstvá |