Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Francouzské brambory podle Menutovky od Koko)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie8 018 kJ /
1 916 kcal
Bílkoviny104,33 g
– z toho živočišné bílkoviny101,85 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,48 g
Tuky143,11 g
– nasycené87,63 g
– nenasycené52,16 g
–– mononenasycené42,81 g
–– polynenasycené9,36 g
––– omega 30,81 g
Vláknina9,38 g
Cholesterol 504 mg
Sodík 4,82 g
Sůl10,83 g
Sacharidy42,93 g
– cukry32,87 g
––– laktóza24,08 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
800 g 800 g brambor typu B Brambor zimní
100 g 100 g pancetty nebo špeku Pancetta 100 g
1 kousek 1 kousek másla Máslo kravské 25 g
1 stroužek 1 stroužek česneku Česnek čerstvý 7 g
2 2 střední žluté cibule Cibule čerstvá 140 g
50 ml 50 ml bílého kvalitního vína Víno bílé suché 50 ml
250-300 g 250-300 g výrazného sýra s plísní (hermadur, camembert) Sýr kravský tvrdý 30% 275 g
200 g 200 g créme fraîche (nebo zakysané smetany 18%) Creme fraiche 33% 200 ml
sůl Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
čerstvé bylinky k servírování (tymián, majoránka nebo pažitka) Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.