Nutriční hodnoty (Vepřová játra na uzené slanině)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 7 105 kJ / 1 698 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 103,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 101,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,13 g |
| Tuky | 127,57 g |
| – nasycené | 57,60 g |
| – nenasycené | 62,83 g |
| –– mononenasycené | 51,55 g |
| –– polynenasycené | 11,28 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 1,64 g |
| Sodík | 2,09 g |
| Sůl | 5,50 g |
| Sacharidy | 33,20 g |
| – cukry | 4,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vepřových jater | Játra vepřová | 500 g |
| 100 g 100 g uzené slaniny | Špek | 100 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| špetka špetka drceného kmínu | Kmín mletý | |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1/2 kostky 1/2 kostky masoxu (nebo vývar) | Bujón hovězí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |