Nutriční hodnoty (Portugalské roštěnky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 800 kJ / 669 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 39,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,34 g |
| Tuky | 30,29 g |
| – nasycené | 12,68 g |
| – nenasycené | 12,74 g |
| –– mononenasycené | 10,60 g |
| –– polynenasycené | 2,14 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 3,84 g |
| Cholesterol | 578 mg |
| Sodík | 1,22 g |
| Sůl | 2,92 g |
| Sacharidy | 24,70 g |
| – cukry | 11,10 g |
| ––– laktóza | 6,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 roštěnky | Hovězí roštěnec | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| sůl a pepř | Pepř černý | |
| 3 lžíce 3 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 45 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 100 g 100 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 6 6 středně velkých žampionů | Žampion čerstvý | |
| 2 dl 2 dl červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| masový vývar | Vývar masový | |
| rajčátka na ozdobu | Rajče červené čerstvé |