Ostružinový moučník

jahoda Kuchařka: jahoda

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 15 názorů

Suroviny

Těsto:
250 g másla
200 g moučkového cukru
5 vajec
130 g hladká mouka
130 g polohrubá mouka
20 g solamylu
1 balíček prášku do pečiva
1 lžíce kakaa
ostružiny (nebo višně,rybíz,borůvky atd.)
Na ozdobu:
1,5 šlehačky Cremefine na šlehání od Dr.Oetkera (pokud dáte normální šlehačku, tak více želatiny)
2 plátky želatiny
75 ml vaječného koňaku
Čokoládové lupínky
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 180°C (horkovzduch 160°C). Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Máslo a cukr vyšleháme, až začne bělat, vmícháme žloutky. Lehce přimícháme tuhý sníh a nakonec přes síto mouku, solamyl a prášek do pečiva. Těsto rozdělíme na 2 části a do jedné přimícháme lžíci kakaa.

  2. Tmavé těsto rozetřeme na pečící papír – bude toho slabá vrstva, tak je dobré dávat po lžičkách na pečící papír, který můžeme k plechu lehce přichytnout tak, že na několika místech potřeme olejem (přímo na pomoučněný plech se nedává dobře).

  3. Na tmavou vrstvu stejným způsobem rozetřeme světlou a do ní nasázíme ostružiny, či jiné ovoce a mírně zatlačíme do těsta. Pečeme cca 20 minut na 180°C/160°C.

  4. Želatinu namočíme do vlažné vody, jen co je potřeba, aby byla ponořená a mícháním ji rozpustíme a společně s vaječným koňakem ji zamícháme do ušlehané šlehačky. Šlehačku natřeme na moučník a ozdobíme čoko-hoblinkami.

Poznámka

Zdroj: recepty.ekucharka.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 203 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ostružinový moučník

  • RubyRom RubyRom

  • RubyRom RubyRom

  • JarmilaBurianova@seznam.cz JarmilaBurianova@seznam.cz(neregistrovaný)

    K sežrání!!!!!!!!!!!:-K

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :-KJsi velice šikovná a máš krásné fotky:yes::yes:+

    Odpovědět

  • plotna plotna

    Tak na tenhle zákusek bych měla moc velkou chuť.:-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jahodo, to vypadá velmi dobře až dokonale a máš 8.bod:yes:

    Odpovědět

  • *** ***(neregistrovaný)

    No týjo :-D

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    cathleen, tak to jsem nikdy neslyšela, ale určitě zkusím, protože s tou škrabkou se čokoláda v ruce dost rychle rozpouští:-O:-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    cathleen a všichni, moc děkuji, ta dlaždice se mi líbí!!:-D Já to zkusím, někde mám ve sklepě nějakou zapomenutou;-):-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Řezy jsou překrásné:yes::yes:+
    Tyhle hoblinky (a taky vějířky z čokolády) jdou dobře udělat i tak, že se rozehřátá čokoláda rozetře na rovný povrch (mám na to velikou dlaždici) a po téměř úplném ztuhnutí škrábe nožem nebo špachtlí.

    Odpovědět

  • --ReNi-- --ReNi--

  • srettka srettka

    sakra, to je ale sexy buchta:yes::yes:...prosím si jeden řez, děkuji;-)
    p.s. joo a taky utěrku, musím si napřed zkulturnit to uslintanó hubó:-))

    Odpovědět

  • isindy isindy

    Jani, já to zkoušela také škrabkou na brambory - chce to kvalitní čokoládu, někdo na webech radil mít ji vychlazenou, ale pak je moc křehká a láme se to...mně to docela šlo při pokojové teplotě...;-)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Jani, já sama nevím, ale nějak mi to docela jde loupačem, či škrabkou na brambory;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jahodo, jako vždy, tvému umění se nedá nic vytknout. Já mám jen dotaz, už dlouho se chci někoho zeptat a nějak mi to bylo blbé, že to nevím:-8. jak se dělají ty čokoládové hobliny? Já to zkoušela, ale je z toho jen drobení:-/

    Odpovědět

Tématické fráze: ostružinový zákusek recepty ostružiny moučník s ostružinami zákusek z ostružin ostružiny recepty moučníky s ostružinami ostružinove rezy ostružinová buchta ostružinový dezert ostružinový ostružinové zákusky ostružinové recepty zákusky z ostružin sex na plechu ostružinový buchta moučník z ostužin google recepty ostružiny sex na plechu recept buchta z ostružin recepty z ostružin

Zapomněl/a jsem heslo