Variace na šoulet

magdalenka Kuchař: magdalenka

Vepřové maso 8 názorů

Suroviny

400 g fazole
2 cibule
4 stroužky česneku
olej
mletá paprika
1 malá plechovka rajského protlaku
2-3 bobkové listy
trochu pepře
5 kuliček jalovce
100 g krup
200 ml červené víno
voda
500 g uzená krkovička
vejce na tvrdo
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Večer namočíme prebratú fazuľu.

  2. Na masti, oleji osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme posekaný cesnak, necháme zavoňať, zasypeme paprikou, vlejeme víno, pretlak, pridáme namočenú fazuľu, umyté krúpy, bobkový list, jalovec. Premiešame, osolíme, dáme do pekáča, zalejeme vodou - aby bolo všetko prikryté, na vrch dáme krkovičku.

  3. Prikryjeme alobalom alebo použijeme rímsky hrniec, pečieme 2-3 hod. pri 180 stupňov, alebo kým všetko nezmäkne, tekutina sa má skoro všetka vsiaknuť - kontrolujeme , príp. dolejeme. Pri servírovaní na fazuľu ukladáme plátky údeného a varené vajcia. Príloha - čerstvý chlieb.

Poznámka

Šoulet je židovské jedlo, pripravované obyčajne s husacím mäsom, samozrejme úplne inak. Preto hovorím o mojej variácii...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 31 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Variace na šoulet

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Hanka, úžasne krásna fotka, ako obyčajne z tvojho foťáku (a tvojej kuchyne).

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Eli, díky:-D
    Magdalenko, zapomněla jsem napsat, že jsem použila bílé fazole, strakaté jsem neměla, ale myslím, že to vůbec nevadilo:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Krásné fotky :-K, až budeme moct papat "nadýmavá" jídla, ráda připravím...:-p

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Magdalenko, díky za recept:yes:šoulet dělám trochu jinak, tak jsem vyzkoušela ten tvůj a byl vynikající, moc nám chutnal:yes::yes: posílám zasloužený bodík:yes: +

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Také dělám šoulet klasicky (spíš staročesky, než po židovsku) - hrách, kroupy, uzené, majoránka a spoustu česneku...:-p Ale "variace" vypadá také dobře, ukládám. :yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Já mám šoulet moc ráda, dělávám ho z hrachu, krup, sádla, slaniny a koření, ale tento recept pro mne také chuťově zajímavý a už ukládám.:yes:+2.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Špagi, sú rôzne obmeny, hlavne u nežidov. Klasický šoulet, pokiaľ viem, sa varil na šábes, po východe hviezd v piatok večer sa nič nesmelo robiť. Bolo to jedlo z fazule alebo hrachu, krúp a mäsa. Miesto bravčového mäsa Židia konzumovali husacie.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Magdi, já mám šoulet zafixovaný jako - fazole a kroupy (nebo luštěniny a kroupy), ale bez masa.
    Jinak ale ta tvoje varianta nemusí být špatná, název jsi zvolila svůj a rozhodně tam jsou výborné věci :-p;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: šoulet šoulet po židovsku šoulet s uzeným masem starocesky soulet šoulet recept šoulet z fazoli šoulet s vepřovým masem vepřové maso v šouletu šoulet s masem a zeleninou vepřové v šouletu krkovička v šouletu veprove zebirko v souletu recept šoulet vánoční šoulet recept na šoulet vepřový šoulet husí prsa po židovsku šoulet se zeleninou soulet s masem husí prsa v šouletu

Zapomněl/a jsem heslo