Nutriční hodnoty (Asijská rajčatová polévka s krevetami a lososem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 19 620 kJ / 4 689 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 148,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 122,23 g |
| Tuky | 63,83 g |
| – nasycené | 11,14 g |
| – nenasycené | 41,00 g |
| –– mononenasycené | 21,40 g |
| –– polynenasycené | 19,59 g |
| ––– omega 3 | 2,71 g |
| Vláknina | 226,85 g |
| Cholesterol | 100 mg |
| Sodík | 3,69 g |
| Sůl | 5,73 g |
| Sacharidy | 768,31 g |
| – cukry | 620,45 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžíce 2 lžíce oleje (arašídový, kokosový apod.) | Olej řepkový | 22 ml |
| 2 plátky 2 plátky zázvoru | Zázvor sušený | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| chilli paprička (dle chuti) | Chilli paprička čerstvá | |
| 1 řapík 1 řapík celeru | Celer bulva čerstvá | 500 g |
| 1 1 malá mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| 20 20 vyloupaných krevet | Krevety loupané | |
| 100 g 100 g lososa | Losos filet s kůží | 100 g |
| 200 200 g rajčátek z konzervy | Rajče červené čerstvé | 12000 g |
| 1 l 1 l vývaru (rybí nebo zeleninový) | Vývar hovězí | 1000 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce rybí omáčky (i víc) | Rybí omáčka | 45 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvý koriandr | Koriandr listy čerstvé | |
| 1 1 citron | Citrón čerstvý | 90 g |