Nutriční hodnoty (Vepřové závitky se zelím z červené cibule s brusinkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 12 713 kJ / 3 038 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 36,66 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 43,93 g |
| Tuky | 155,73 g |
| – nasycené | 71,05 g |
| – nenasycené | 73,91 g |
| –– mononenasycené | 59,95 g |
| –– polynenasycené | 13,96 g |
| ––– omega 3 | 1,89 g |
| Vláknina | 49,66 g |
| Cholesterol | 973 mg |
| Sodík | 4,24 g |
| Sůl | 10,16 g |
| Sacharidy | 297,45 g |
| – cukry | 62,00 g |
| ––– laktóza | 10,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 plátky 2 plátky vepřového karé | Vepřová kotleta bez kosti | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| anglická slanina | Anglická slanina | |
| 1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| kousek kousek sádla | Sádlo vepřové | |
| 100 ml 100 ml vývaru | Vývar masový | 100 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 2 g |
| 80 g 80 g špeku | Špek | 80 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 6 6 velkých červených cibulí | Cibule červená čerstvá | 414 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| špetka špetka pepře | Pepř černý | |
| troška drceného kmínu | Kmín mletý | |
| šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 100 ml 100 ml červeného vína | Víno červené suché | 100 ml |
| cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
| 1 lžička 1 lžička hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 4 g |
| trocha trocha vody na podlití | Voda | |
| sušené brusinky | Brusinky sušené | |
| 350 g 350 g rohlíků | Rohlík pšeničný bílý | 350 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |