Nutriční hodnoty (Řepa s křenem a smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 361 kJ / 803 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,01 g |
| Tuky | 40,76 g |
| – nasycené | 9,99 g |
| – nenasycené | 30,09 g |
| –– mononenasycené | 25,75 g |
| –– polynenasycené | 4,34 g |
| ––– omega 3 | 0,19 g |
| Vláknina | 8,88 g |
| Cholesterol | 27 mg |
| Sodík | 178 mg |
| Sůl | 0,08 g |
| Sacharidy | 100,54 g |
| – cukry | 90,90 g |
| ––– laktóza | 2,85 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 uvařené červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce strouhaného křenu (nebo krenexu) | Křen čerstvý | 30 g |
| 3 lžíce 3 lžíce kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 75 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce medu (nebo cukru) | Med nepasterovaný | 72 g |
| 3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| šťáva z 1 citrónu | Šťáva z citrónu |