Nutriční hodnoty (Buchta z pohankových lupínků, inspirovaná bábovkou z celozrnných vloček)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 20
Energie | 11 574 kJ / 2 766 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,38 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 66,08 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,30 g |
Tuky | 221,40 g |
– nasycené | 76,76 g |
– nenasycené | 125,96 g |
–– mononenasycené | 91,84 g |
–– polynenasycené | 34,12 g |
––– omega 3 | 2,75 g |
Vláknina | 7,80 g |
Cholesterol | 1,73 g |
Sodík | 1,23 g |
Sůl | 3,80 g |
Sacharidy | 122,11 g |
– cukry | 75,29 g |
––– laktóza | 19,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
320 g 320 g pohankových lupínků | ||
200 g 200 g rostlinného tuku (Hera, Rama) | Margarín | 200 g |
500 g 500 g tvarohu se smetanou | Smetana kravská sladká 12% | 500 ml |
2 2 vanilkové cukry (nebo 3 lžičky vanilkové tresti) | Cukr vanilkový | |
1,5 1,5 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 18 g |
2 lžíce 2 lžíce škrobu | Bramborový škrob | 30 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
2 lžíce 2 lžíce práškového sladidla ze stévie (nebo krupicového) | E951 - Aspartam | |
1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g |
6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
2 2 velké hrsti jader vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
3 hrsti 3 hrsti sušených brusinek nebo rozinek | Brusinky sušené | |
olej na vymazání pekáče | Olej řepkový |