Nutriční hodnoty (Šumavský bramborák, pečený v troubě)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 6 319 kJ / 1 510 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 66,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,68 g |
| Tuky | 47,04 g |
| – nasycené | 14,78 g |
| – nenasycené | 22,26 g |
| –– mononenasycené | 18,06 g |
| –– polynenasycené | 4,20 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 25,92 g |
| Cholesterol | 921 mg |
| Sodík | 2,08 g |
| Sůl | 4,63 g |
| Sacharidy | 172,50 g |
| – cukry | 10,56 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| 200 g 200 g uzeného masa | Vepřová plec uzená | 200 g |
| hrubá mouka | Mouka pšeničná hrubá | |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| kysané zelí (není nutné) | Zelí bílé kvašené |