Nutriční hodnoty (Žampiony na francouzský způsob)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 360 kJ / 86 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,03 g |
| Tuky | 8,20 g |
| – nasycené | 5,30 g |
| – nenasycené | 2,80 g |
| –– mononenasycené | 2,60 g |
| –– polynenasycené | 0,20 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 1 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 0,58 g |
| – cukry | 0,16 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrsti 2 hrsti menších žampionů | Žampion čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce bílého vína | Víno bílé suché | 15 ml |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| citrónová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá |