

Vepřové srdce na slanině
Suroviny 3 porce
- 2 vepřová srdce
- 1 cibule (velká, nakrájená na drobno)
- 3 stroužky česneku (prolisované)
- 100 g slaniny
- směs koření na divočinu (nebo nové koření, celý pepř, jalovec, bobkový list)
- lžíce hladké mouky
- kmín
- lžíce hořčice
Postup přípravy receptu
Na slanině osmažíme cibulku do hnědé barvy, přidáme prolisovaný česnek, srdce pokrájené na menší kostičky. Okmínujeme, zasypeme vrchovatou lžičkou koření na divočinu a zprudka vše několik minut orestujeme.
Potom zmírníme teplotu, maso podlijeme a za dalšího občasného podlévání vodou dusíme asi hodinu a půl dokud maso není měkké.
Necháme vydusit vodu do šťávy, přidáme lžičku hořčice, špetku skořice, zaprášíme moukou a dolijeme vodu na požadované množství omáčky. Provaříme a případně dosolíme. Podáváme s houskovým knedlíkem
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové srdce na slanině
-
Pan Polraich: Tak preco sa tu zdrzujete a kazite ludom naladu? Viete, nie kazdy je tak dokonaly ako vy.
-
Ahoj, nechápu proč je jako doba přípravy uvedeno 50 minut, když v receptu je vaření srdce 1,5 hodiny. Lepší je dusit srdce v celku a nakrájet ho až po uvaření kvůli chuti, atp. Top recepty a jim podobné, tak to je jedna velká žumpa...
Přeji dobrou chuť !!! -
Klasická úprava srdíčka, dobré
-
-
Ja tiež pridávam fotku
Je to taká klasika,ale vždy chutí
Pridala som ešte mletú papriku a čili.
-
Tento recept jsem dnes dělala,ale v tlakovém hrnci a je výborný
a přidávám fotku