Nutriční hodnoty (Máslové kedlubny s vařeným vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 682 kJ / 641 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,97 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,36 g |
| Tuky | 45,66 g |
| – nasycené | 23,14 g |
| – nenasycené | 17,31 g |
| –– mononenasycené | 14,94 g |
| –– polynenasycené | 2,37 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 10,92 g |
| Cholesterol | 613 mg |
| Sodík | 1,42 g |
| Sůl | 3,63 g |
| Sacharidy | 24,74 g |
| – cukry | 16,86 g |
| ––– laktóza | 2,14 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 mladé kedlubny | Kedluben čerstvý | 360 g |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 50 ml 50 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
| 1 lžička 1 lžička hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 4 g |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 lžičky 2 lžičky polévkového koření | Polévkové koření tekuté | 10 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| petrželka (nebo pažitka) | Petržel nať čerstvá |