Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kremrole z křehkého těsta

Koupili jste si kovové trubičky a hledáte osvědčený recept na kremrole? Velmi často se k jejich přípravě používá listové těsto, ale příliš se drobí. Upečte si kremrole z křehkého smetanového těsta podle receptu našich babiček.

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení těsta

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

17. 2. 2021 12:15

Suroviny pro 40 kusů

40 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 851 kJ / 4 505 kcal
Bílkoviny69,63 g
Tuky261,64 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 339 mg
Sůl0,73 g
Sacharidy462,03 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

* Tip č.1: Pokud nemáte teploměr, svařte rozvar tzv. na bublinu. Drátěné očko namočte do rozvaru a foukněte, pokud se tvoří bubliny, je hotovo.

* Tip č.2: Sníh můžete ochutit třeba vanilkou, já často používám třeba ostružinovou pastu, která sněhu dodá příjemnou kyselkavost.

* Má FB stránka: https://www.facebook.com/miskakulicka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Drejken Drejken

3. 12. 2023 10:53

Byli výborný prý se mi povedlo tak jsem pak dělal další 😁

MarikaPaprika MarikaPaprika

26. 6. 2023 00:05

Těsto super. Krém jsem dělala podle postupu a tekl. Nechápu, co je blbě...

mhanah

15. 5. 2023 11:52

Jsou výborné, křehké. Akorát mi teda nevyšel sníh a musela jsem ještě z 1/2 dávky došlehat.

DavidH

23. 12. 2022 12:35

Tip na pečení: kovové trubičky jsem si omotal pečícím papírem a nemusel je mastit. Možná to ani tak není třeba, protože těsto je hodně mastné. Ale upečené trubičky se takto sundávaly snadno.

MiskaKulicka

7. 4. 2022 05:50

Moc děkuji za nádherné fotky, jste Šikulky :-K<3

Marie Svarcova Marie Svarcova

29. 3. 2021 14:43

:yes:pěkný recept a moc hezké foto :yes::-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 2. 2021 20:24

MiskaKulicka: Za zkoušku nic nedám..... ! Upeču malý krémeš. ;-)

MiskaKulicka

23. 2. 2021 18:54

Veronika.Hrozna: nemám ho na nic jiného vyzkoušené, ale napadá mě třeba upéct ho jako pláty, promazat žloutkovým krémem, nahoru polevu. Něco ve stylu žloutkových řezů :-Q

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

23. 2. 2021 18:51

MiskaKulicka: Možná poradíš, na co, by se ještě to těsto dalo použít , moc se mi líbí. ;-)

Sladkyzivot.blog Sladkyzivot.blog

22. 2. 2021 20:26

Nádherné :yes::yes::yes::yes::-8:-8:-8:-8

MiskaKulicka

18. 2. 2021 07:22

Veronika.Hrozna: Děkuji :-8

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

18. 2. 2021 01:13

MiskaKulicka: Moc krasne kremrole a to testo je nadherne upecene, do zlatova. Sikulka.;-):yes:

satelit

17. 2. 2021 17:22

Nadja: Máte to napsané hned v první větě: ..z obouch smetan....

Nadja Nadja

17. 2. 2021 16:02

MiskaKulicka: děkujji :-K

MiskaKulicka

17. 2. 2021 15:48

Nadja: ano, obě ;-) upřesním i v receptu, aby to nemátlo

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka hladká, máslo, smetana zakysaná, smetana ke šlehání, olej, vejce, bílek, cukr, voda

TopRecepty.cz

Kremrole z křehkého těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yKR7