Nutriční hodnoty (Brokolicový nákyp)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 289 kJ / 1 503 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,08 g |
| Tuky | 85,28 g |
| – nasycené | 21,47 g |
| – nenasycené | 56,16 g |
| –– mononenasycené | 40,11 g |
| –– polynenasycené | 16,05 g |
| ––– omega 3 | 3,77 g |
| Vláknina | 45,02 g |
| Cholesterol | 584 mg |
| Sodík | 396 mg |
| Sůl | 0,67 g |
| Sacharidy | 102,81 g |
| – cukry | 48,97 g |
| ––– laktóza | 12,41 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 brokolice | Brokolice čerstvá | 500 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oregana | Oregano sušené | 30 g |
| 500 g 500 g rajčat | Rajče červené čerstvé | 500 g |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |