Nutriční hodnoty (Fazolková polévka se zastřeným vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 8 259 kJ / 1 974 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,21 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 30,96 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,25 g |
Tuky | 126,35 g |
– nasycené | 78,92 g |
– nenasycené | 43,66 g |
–– mononenasycené | 36,66 g |
–– polynenasycené | 7,00 g |
––– omega 3 | 0,99 g |
Vláknina | 29,70 g |
Cholesterol | 372 mg |
Sodík | 424 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 143,14 g |
– cukry | 61,94 g |
––– laktóza | 43,24 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g mražených zelených fazolek | Fazolky čerstvé | 400 g |
400 g 400 g brambor | Brambor zimní | 400 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
750 ml 750 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 750 ml |
250 ml 250 ml smetany 33% | Smetana kravská sladká 35% | 250 ml |
3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
kostka kostka zeleninového bujonu | Bujón zeleninový | |
cukr | Cukr bílý | |
ocet | Ocet lihový | |
kopr | Kopr nať čerstvý | |
na každou porci porci 1 vejce | Vejce slepičí |