Nutriční hodnoty (Fazolková polévka se zastřeným vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 259 kJ / 1 974 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,25 g |
| Tuky | 126,35 g |
| – nasycené | 78,92 g |
| – nenasycené | 43,66 g |
| –– mononenasycené | 36,66 g |
| –– polynenasycené | 7,00 g |
| ––– omega 3 | 0,99 g |
| Vláknina | 29,70 g |
| Cholesterol | 372 mg |
| Sodík | 424 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 143,14 g |
| – cukry | 61,94 g |
| ––– laktóza | 43,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g mražených zelených fazolek | Fazolky čerstvé | 400 g |
| 400 g 400 g brambor | Brambor zimní | 400 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 750 ml 750 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 750 ml |
| 250 ml 250 ml smetany 33% | Smetana kravská sladká 35% | 250 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| kostka kostka zeleninového bujonu | Bujón zeleninový | |
| cukr | Cukr bílý | |
| ocet | Ocet lihový | |
| kopr | Kopr nať čerstvý | |
| na každou porci porci 1 vejce | Vejce slepičí |