Nutriční hodnoty (Top tvarohové knedlíky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 5 753 kJ / 1 375 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 53,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,00 g |
| Tuky | 54,06 g |
| – nasycené | 30,12 g |
| – nenasycené | 16,25 g |
| –– mononenasycené | 13,95 g |
| –– polynenasycené | 2,30 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 339 mg |
| Sodík | 302 mg |
| Sůl | 0,61 g |
| Sacharidy | 151,20 g |
| – cukry | 41,00 g |
| ––– laktóza | 16,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g tučného tvarohu (v alobalu) | Tvaroh plnotučný | 500 g |
| 150 g 150 g dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | 150 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru moučka | Cukr bílý | 25 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 350-400 g 350-400 g jahod | Jahody čerstvé | 375 g |
| 200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| moučkový cukr na posypání | Cukr bílý | |
| máslo na přelití | Máslo kravské | |
| javorový sirup (možno vynechat) | Sirup javorový |