Křupavé škvarkové pagáče

Hella Kuchařka:

Slané pečivo 22 názorů

516

Suroviny

300 g hrubé mouky
150 g hladké mouky
400 g škvarků
2 vejce
20 g droždí
150 ml mléka
sůl
žloutek nebo vejce na potření
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V hrnku rozmícháme vlažné mléko, droždí a lžíci hladké mouky a necháme v teple vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, přidáme ostatní, přilijeme kvásek, zaděláme těsto a pak přidáme škvarky. Necháme vykynout asi půl hodiny.

  2. Pak z kusu těsta vyválím váleček, nakrájím na kousky, tvořím kuličky a ty dám na plech kynout. Plech nemusí být vymazaný, těsto je dost tučné.

  3. Po asi 15 minutách každou kuličku rozplácnu kovovým kolečkem, které používám na bramborový salát nebo paličkou na maso (čtverečkovanou stranou).

  4. Kuličky se zploští a mají ozdobený povrch. Pomažu vejcem, sypu pekařskou (hrubou) solí a kmínem. Peču v předehřáté troubě na 180°C dozlatova.

Poznámka

Pozor na sůl. Někdo solí škvarky již při škvaření sádla.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křupavé škvarkové pagáče

  • Hanca Hanca

    Dnes jsem je dělala už podruhé, jsou výborné!:yes::-)

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    lucie Richterová: Ano, pochopila jsi to správně. Nebo použij sušené droždí, to se hned zamíchá do mouky a těsto se hned zpracuje a pak nechá kynout. Těsto by vždy mělo zvětšit svůj objem a když do toho píchneš prstem, tak by se mělo těsto pomalu narovnávat. Trochu jsem upravila text receptu, teď už je to snad srozumitelnější. Tak ať se zadaří ! ;-)

    Odpovědět

  • lucie Richterová lucie Richterová(neregistrovaný)

    Dobrý den,omouvám se za dotaz.Neumím s kváskem pracovat.Zadělám hladké těsto ze zbylých ingrediencí a až se udělá kvásek,přimíchám ho do těsta a nechám půl hodiny kynout?Pochopila jsem to správně?Děkuji Lucka

    Odpovědět

  • oriental.dancer oriental.dancer

    Super recept! Před tím jsem znala jen měkké pagáčky, ale tyhle jsou neskutečně křehce křupkavé...ideální k pivku či vínku...všichni konzumenti byli nadšení;-)

    Odpovědět

  • Bukajda Bukajda(neregistrovaná)

    Jsou proste super! Vsem, komu jsem dal ochutnat se jen oblizovali. Dnes je budu pect znova.

    Odpovědět

  • JanaJanicka JanaJanicka

    Hello, super receptík. Těsto vykynulo a dobře se s ním pracovalo. Uděluji bodík a jiný recept mi domu nesmí :yes:;-)

    Odpovědět

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    Hello, děkuji za tento recept:-K Pagáče jsem dnes dělala i jedla poprvé, jsou úžasné, krásně křehké a křupavé. Měli jsme je jako přílohu k drštkové polévce:-p. Recept dávám mezi oblíbené a posílám bodíka:yes:

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Výborné. Těsto jsem nechala vykynout o něco déle cca hodinu,jinak jsem postupovala podle receptu. S těstem se krásně pracovalo,placky jsou nadýchané a přitom křupavé. Super!

    Odpovědět

  • Gabča Gabča(neregistrovaná)

    Milá Hello,právě jsem dopekla pagáče podle vašeho receptu.Musím konstatovat,že voní celý byt a pokud nepůjdu brzy spát,všechno to s prominutím sežeru.Po úmrtí maminky jsem přišla i o recept na škvarkové pagáčky a teď jsem ho díky vám,získala zpět.Jsou vynikající a já uděluji 100 BODŮ.Jiný receptík už nehledám a ten váš si ukládám.Ještě jednou děkuji a přeji prima večer...Gábina:yes::yes:

    Odpovědět

  • Kačiatko Kačiatko(neregistrovaný)

    Super nápad.. Výborné sú všetkým chutia ;))

    Odpovědět

  • Jiřina Jiřina(neregistrovaná)

    Musím se připojit ke vší té chvále:-p dělala jsem je poprvé a všem chutnají!!!!!!!!!Jednoduché a výborné!:-8:-D

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Ano Milane, také se to tak dělá, ale je to trochu jiný recept. Ten sem zadávala Magdalenka http://www.toprecepty.cz/recept/4761-moje-skvarkov... Je to staré a jednoduché jídlo, má mnoho podob, každá hospodyně si je dělala po svém a internet neexistoval, aby si to ujednotily :-D:-D

    Odpovědět

  • milan milan(neregistrovaný)

    Moja mama pochádzala z južnej moravy ,a ona do testa pridávala trochu vytopenej masti a škvarky nevmiechavala do testa ,ale nasypala na vyváľané testo,to preložila a pokračovala vo valcovaní a prekladaní testa.:-p:yes:

    Odpovědět

  • MaruskaB MaruskaB

    Přidávám bod:yes:fotku:-) a několik kilo navíc po těhle výborných pagáčcích!:-D

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Davide, škvarky nemelu a těsto nepřekládám. Sádlo na škvaření krájím na kostičky tak 1 cm velké a pak se nemusí mlít. Jinak válení a překládání těsta není na škodu, ale v tomto receptu to není nutné.

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo