Nutriční hodnoty (Cibulová polévka se sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 6 407 kJ / 1 531 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 37,71 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,30 g |
| Tuky | 95,41 g |
| – nasycené | 48,55 g |
| – nenasycené | 44,81 g |
| –– mononenasycené | 35,90 g |
| –– polynenasycené | 8,91 g |
| ––– omega 3 | 2,57 g |
| Vláknina | 19,17 g |
| Cholesterol | 227 mg |
| Sodík | 2,46 g |
| Sůl | 6,01 g |
| Sacharidy | 108,16 g |
| – cukry | 21,74 g |
| ––– laktóza | 2,12 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 1 lžička 1 lžička hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 4 g |
| 1,5 l 1,5 l vody (nebo vývaru) | Voda | 1500 ml |
| 3 3 rohlíky (nebo kousek veky velikosti jako rohlíky) | Rohlík pšeničný bílý | 129 g |
| polévkové koření | Polévkové koření tekuté | |
| pepř | Pepř černý | |
| 150 g 150 g ementálu (nebo jiného tvrdého sýra) | Ementál | 150 g |
| sůl | Sůl mořská |