Nutriční hodnoty (Babiččiny smažené bavorské vdolečky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 25
| Energie | 11 706 kJ / 2 798 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 81,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,89 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 62,05 g |
| Tuky | 74,03 g |
| – nasycené | 35,98 g |
| – nenasycené | 30,22 g |
| –– mononenasycené | 21,99 g |
| –– polynenasycené | 8,23 g |
| ––– omega 3 | 0,74 g |
| Vláknina | 17,55 g |
| Cholesterol | 781 mg |
| Sodík | 150 mg |
| Sůl | 0,35 g |
| Sacharidy | 421,34 g |
| – cukry | 79,10 g |
| ––– laktóza | 12,65 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 40 g 40 g moučkového cukru | Cukr bílý | 40 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
| 30 g 30 g droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 2.5 g |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| povidla | Povidla | |
| šlehačka | Šlehačka 35% |