Nutriční hodnoty (Italská minestrone)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 8 359 kJ / 1 998 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,08 g |
| Tuky | 177,86 g |
| – nasycené | 76,12 g |
| – nenasycené | 99,86 g |
| –– mononenasycené | 83,42 g |
| –– polynenasycené | 16,45 g |
| ––– omega 3 | 0,77 g |
| Vláknina | 25,92 g |
| Cholesterol | 172 mg |
| Sodík | 3,35 g |
| Sůl | 8,20 g |
| Sacharidy | 63,64 g |
| – cukry | 44,72 g |
| ––– laktóza | 0,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 50 ml 50 ml olivového oleje | Olej olivový | 50 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 2 stonky 2 stonky řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 2 2 papriky | Paprika bílá čerstvá | |
| 1/2 1/2 pórku | Pórek čerstvý | |
| 150 g 150 g zelených fazolek (nebo konzervované bílé fazole) | Fazolky čerstvé | 150 g |
| 400 g 400 g sekaných rajčat v konzervě | Rajče červené sterilované | 400 g |
| 70 g 70 g rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 70 g |
| 1-2 l 1-2 l silného vývaru | Vývar masový | 1500 ml |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku těstovin Orzo (nebo těstovinové rýže) | Těstoviny pšeničné | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| strouhaný parmazán | Parmezán |