Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Paprikáš ze zbylých brambor)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie4 822 kJ /
1 152 kcal
Bílkoviny20,25 g
– z toho živočišné bílkoviny7,89 g
– z toho rostlinné bílkoviny12,36 g
Tuky74,37 g
– nasycené39,27 g
– nenasycené33,24 g
–– mononenasycené27,80 g
–– polynenasycené5,44 g
––– omega 30,39 g
Vláknina15,06 g
Cholesterol 104 mg
Sodík 1,04 g
Sůl2,50 g
Sacharidy94,20 g
– cukry22,18 g
––– laktóza3,88 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
300-400 g 300-400 g uvařených brambor (třeba od oběda) Brambor zimní 350 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1 1 menší paprika Paprika červená čerstvá 150 g
1 lžička 1 lžička mleté papriky Paprika červená sušená 1 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
60 g 60 g libové slaniny Špek 60 g
1 plátek 1 plátek másla Máslo kravské 10 g
100 g 100 g smetany - 31% Smetana kravská sladká 12% 100 ml
1,5-2 hrnky 1,5-2 hrnky vývaru (nebo voda a bujón) Vývar masový 437.5 ml
3 kuličky 3 kuličky nového koření Nové koření
1 1 malý bobkový list Bobkový list sušený
sůl Sůl mořská
špetka špetka cukru (podle chuti) Cukr bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.