Nutriční hodnoty (Paprikáš ze zbylých brambor)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 822 kJ / 1 152 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,89 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,36 g |
| Tuky | 74,37 g |
| – nasycené | 39,27 g |
| – nenasycené | 33,24 g |
| –– mononenasycené | 27,80 g |
| –– polynenasycené | 5,44 g |
| ––– omega 3 | 0,39 g |
| Vláknina | 15,06 g |
| Cholesterol | 104 mg |
| Sodík | 1,04 g |
| Sůl | 2,50 g |
| Sacharidy | 94,20 g |
| – cukry | 22,18 g |
| ––– laktóza | 3,88 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300-400 g 300-400 g uvařených brambor (třeba od oběda) | Brambor zimní | 350 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 menší paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 60 g 60 g libové slaniny | Špek | 60 g |
| 1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |
| 100 g 100 g smetany - 31% | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 1,5-2 hrnky 1,5-2 hrnky vývaru (nebo voda a bujón) | Vývar masový | 437.5 ml |
| 3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1 1 malý bobkový list | Bobkový list sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| špetka špetka cukru (podle chuti) | Cukr bílý |