Nutriční hodnoty (Dýňový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 7 974 kJ / 1 906 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,63 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,10 g |
| Tuky | 103,91 g |
| – nasycené | 51,60 g |
| – nenasycené | 49,48 g |
| –– mononenasycené | 35,37 g |
| –– polynenasycené | 14,11 g |
| ––– omega 3 | 0,54 g |
| Vláknina | 35,04 g |
| Cholesterol | 230 mg |
| Sodík | 477 mg |
| Sůl | 1,32 g |
| Sacharidy | 192,20 g |
| – cukry | 47,24 g |
| ––– laktóza | 0,72 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 90 g 90 g másla | Máslo kravské | 90 g |
| 1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 3 lžíce 3 lžíce studené vody | Voda | 54 ml |
| 400 g 400 g dýně | Dýně čerstvá | 400 g |
| 2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| cukr (dle chuti) | Cukr bílý | |
| šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu | |
| kůra z 1 kůra z 1 citronu | Citrón čerstvý | 90 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 50 g 50 g mandlí | Mandle neloupané | 50 g |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá |