Nutriční hodnoty (Kefírový chlebíček s kandovaným ovocem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 12 373 kJ / 2 957 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 33,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 44,15 g |
| Tuky | 131,90 g |
| – nasycené | 14,56 g |
| – nenasycené | 103,38 g |
| –– mononenasycené | 72,39 g |
| –– polynenasycené | 30,99 g |
| ––– omega 3 | 8,65 g |
| Vláknina | 26,40 g |
| Cholesterol | 810 mg |
| Sodík | 916 mg |
| Sůl | 2,81 g |
| Sacharidy | 351,92 g |
| – cukry | 119,52 g |
| ––– laktóza | 7,92 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 100 g 100 g krupicového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 220 ml 220 ml kefíru | Kefír | 220 ml |
| 100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 150 g 150 g špaldové hladké mouky | Mouka špaldová hladká | 150 g |
| 100 g 100 g rozdrceného cukroví (zbylého) | ||
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| na špičku nože na špičku nože jedlé sody | Jedlá soda | |
| 100 g 100 g kandovaného ovoce a rozinek | Citron kandovaný | 100 g |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá | |
| libovolná poleva na povrch (nebo moučkový cukr) | Čokoládová poleva |