Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Bulgur - základní recept

Bulgur má mírně oříškovou chuť a je velmi lehce stravitelný. Jeho příprava se příliš neliší od vaření rýže. Během tepelné úpravy můžete přidat česnek, bylinky nebo jiné koření. Podáváme jako přílohou k omáčkám, masu apod.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 18 min

18 min (8 min příprava + 10 min tepelná úprava)

23. 6. 2010 20:03

Suroviny pro 1

1

2-3

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 848 kJ / 681 kcal
Bílkoviny18,00 g
Tuky11,95 g
Vláknina16,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 28 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy117,02 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Co je to BULGUR?? http://www.lucasinka.cz/2010/06/bulgur/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Markéta

3. 5. 2015 10:48

Bulgur připravuji nabobtnáním , dám poměr 1 ku 3 , tím ,že vody je víc , je to výborné a skvělé do salátů ,nechá se hodinu v klidu a je to hotovo , přidávám tam trošku zeleninového bujonu a nebo postačí i špetka soli , poté už si přidáte to ,na co máte chut :-K

Pepé

28. 12. 2013 23:08

Bulgur není potřeba vařit,stačí jen nasypat do vařící vody,přivést k varu a vypnout.Nechat cca 15 minut odležet a je hotový. :-)

Jitkas

14. 11. 2013 15:28

Lidmila: Ne, neproplachuje se.

Lidmila

14. 11. 2013 14:52

Chtěla bych vědět jestli se musí bulgur před vařením umývat jako rýži a podobně,

růžík

27. 9. 2010 16:17

Pšeničný bulgur je vyráběn namáčením a sušením pšenice. Při tomto procesu dochází k přeměně škrobu na cukr - tím se zrno stává lehce stravitelným a vystupuje jeho nezaměnitelná obilná chuť. Bulgur je vysoce nutričně hodnotný produkt (známý asi 4000 let), při tvorbě kterého člověk použil jednu z prvních zpracovatelských technologií. Pšenice se nejdříve aktivuje vodou a teplem, tím vznikají určité látky v zrnu (enzymy), škrob se mění na jednodušší cukr a zrno se stává biologicky aktivním. Dále se zrno párou vysuší, pak se hrubě drtí a třídí. U bulguru se cení jeho jednoduchá a rychlá příprava, oříšková chuť, lehká stravitelnost, vysoká nutriční hodnota - vysoký obsah vlákniny a sacharidů, vitaminů, minerálií a nízký obsah tuku.

Lucasinka Lucasinka

26. 9. 2010 08:20

Babka (neregistrovana), podivej se na tyto stranky http://www.lucasinka.cz/2010/06/bulgur/ je tam spousta informaci nejen o bulguru :-K

tejaja tejaja (moderátorka)

26. 9. 2010 07:22

Babka (neregistrovaný/á), pozri toto :
http://www.bio-obchod.sk/produkt-1506/bulgur-pseni...
Máš tan popis, čo je bulgur;-)

Babka

26. 9. 2010 07:14

Tak vidím plno receptů s bulgurem, ale nikde jsem nezjistila, co že to vlastně je, z čeho se to vyrábí. Nebo je to zelenina a pěstuje se to? Jsem už v důchodovém věku a nikdy jsem ten divný název neslyšela, natož abych něco podobného ochutnala. Poradíte mi někdo?:

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 6. 2010 11:38

:yes::yes:

Lucasinka Lucasinka

23. 6. 2010 22:48

Blinkni, jedine, co jsem nasla, je moznost nechat bulgur nabobtnat cca jednu hodinu - je to na techto strankach http://clanky.vareni.cz/bulgur-vsestranny-psenicny..., ale nemam s tim zadne zkusenosti, takze nemuzu potvrdit ani vyvratit. Kdyz budes zkouset, budu rada, kdyz das vedet, jak to dopadlo, protoze treba do salatu by to byla idealni priprava ;-)

blikni blikni

23. 6. 2010 22:39

Ono se asi vařením nic nezkazí - co se chuti týče, ale tím vařením se zničí určitě dost těch zdraví prospěšných látek, co bulgur obsahuje. Proto jsem se ptala, zda se musí vařit. Ale je jasné (i z těch odkazů), že se samozřejmě vařit může. Ale myslím, že to je škoda.

Lucasinka Lucasinka

23. 6. 2010 22:11

Blinkni zkus mrknout na ty odkazy, co jsou v poznamkach. Mozna tam najdes i jiny zpusob pripravy. Ja ho vzdycky delam takhle a je to osvedcene - vzdycky se povede

blikni blikni

23. 6. 2010 21:58

Opravdu se musí ten bulgur vařit? Nestačí jen zalít vroucí vodou (nebo přivést k varu), vypnout a nechat přikryté dojít? Bulgur mám už doma koupený, ještě jsem ho ale nikdy nezkoušela, ale všichni k jeho přípravě radí - určitě nevařit!

Lucasinka Lucasinka

23. 6. 2010 20:10

Spagetko dekuju...dam tvuj do poznamek (snad to nevadi) :-D

spagetka spagetka

23. 6. 2010 20:07

Luci, skvělé:yes::yes: - jen přidám odkaz, co to bulgur je možná by se víc hodila i kategorie začátečníků, co myslíš? http://www.dia-potraviny.cz/bulgur.html

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bulgur příprava bulgur recepty jak uvarit bulgur bulgur bulgur recepty výborné bulgur recept jak vařit bulgur příprava bulguru jak se vaří bulgur burgul co je to bulgur recepty z bulguru bulgur jak vařit recept příprava bulguru pšeničný bulgur příprava recept bulgur vaření bulguru recepty bulgur recepty s bulgurem recept na pšeničný bulgur

Suroviny: bulgur, voda, olej olivový

TopRecepty.cz

Bulgur - základní recept

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z7lr