Nutriční hodnoty (Maková babka s povidly)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 16 139 kJ / 3 857 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,53 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 15,87 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 58,66 g |
Tuky | 118,47 g |
– nasycené | 37,68 g |
– nenasycené | 69,96 g |
–– mononenasycené | 36,12 g |
–– polynenasycené | 33,84 g |
––– omega 3 | 2,19 g |
Vláknina | 52,02 g |
Cholesterol | 396 mg |
Sodík | 690 mg |
Sůl | 1,61 g |
Sacharidy | 585,02 g |
– cukry | 341,36 g |
––– laktóza | 8,24 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
160 g 160 g mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 160 ml |
40 g 40 g krupicového cukru | Cukr bílý | 40 g |
50 g 50 g másla (nebo sádla) | Máslo kravské | 50 g |
50 g 50 g mletého máku | Mák modrý mletý | 50 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
15 g 15 g droždí | Droždí pekařské lisované | 15 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
300 g 300 g hustých povidel | Povidla | 300 g |
40 g 40 g mletého máku | Mák modrý mletý | 40 g |
40 g 40 g strouhaného perníku (nebo piškotů) | Perník strouhaný | 40 g |
50 g 50 g rozinek | Rozinky | 50 g |
20 g 20 g rumu (na namočení rozinek) | Rum | 20 ml |
0,5 0,5 lžičky perníkového koření | Perníkové koření | |
100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
30 g 30 g citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
kůra z 1 kůra z 1 citronu | Citrón čerstvý | 90 g |
1,5 lžíce 1,5 lžíce oleje | Olej řepkový | 16.5 ml |