Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Maková babka s povidly)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie16 139 kJ /
3 857 kcal
Bílkoviny74,53 g
– z toho živočišné bílkoviny15,87 g
– z toho rostlinné bílkoviny58,66 g
Tuky118,47 g
– nasycené37,68 g
– nenasycené69,96 g
–– mononenasycené36,12 g
–– polynenasycené33,84 g
––– omega 32,19 g
Vláknina52,02 g
Cholesterol 396 mg
Sodík 690 mg
Sůl1,61 g
Sacharidy585,02 g
– cukry341,36 g
––– laktóza8,24 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
300 g 300 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 300 g
160 g 160 g mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 160 ml
40 g 40 g krupicového cukru Cukr bílý 40 g
50 g 50 g másla (nebo sádla) Máslo kravské 50 g
50 g 50 g mletého máku Mák modrý mletý 50 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
15 g 15 g droždí Droždí pekařské lisované 15 g
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
300 g 300 g hustých povidel Povidla 300 g
40 g 40 g mletého máku Mák modrý mletý 40 g
40 g 40 g strouhaného perníku (nebo piškotů) Perník strouhaný 40 g
50 g 50 g rozinek Rozinky 50 g
20 g 20 g rumu (na namočení rozinek) Rum 20 ml
0,5 0,5 lžičky perníkového koření Perníkové koření
100 g 100 g moučkového cukru Cukr bílý 100 g
30 g 30 g citronové šťávy Šťáva z citrónu 30 ml
kůra z 1 kůra z 1 citronu Citrón čerstvý 90 g
1,5 lžíce 1,5 lžíce oleje Olej řepkový 16.5 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.